Elääkkeellä oleva lääkäri Simo Räisänen, alias Simon Flint, hyökkää taas kerran homeopatiaa ja muita täydentäviä hoitomuotoja vastaan ylen haastattelussa (30.1.2016).  En yleensä kommentoi tämän tyyppisiä juttuja, mutta nyt oli pakko kirjoittaa jotain. Se, mitä eniten pistää silmään on, että hän perustelee näkemyksiään haukkumalla naisia.

Tohtori Räisänen paljastaa haastattelussa inhoavansa ”uskomushoitoja” ja pelkäävänsä naisia. Hän haukkuu täydentäviä hoitoja huuhaaksi ja ”naisten hömpäksi”.  Selkeästi häntä vaivaa se, että juuri koulutetut naiset puolustavat äänekkäästi täydentäviä hoitoja:

”Otin aluksi salanimen käyttöön koska pelkäsin vihaa – naisten vihaa. Mikään ei ole niin musta kuin naisen viha, sen opin jo pikkupoikana Reisjärvellä. Tiesin, että vaihtoehtohoitoja käyttävät etenkin fiksut, koulutetut naiset, joilla on kykyä, halua ja aggressiivisuutta hyökätä uskomushoitojen vastustajien kimppuun. ..(..).. Ajattelin, että naisten vastus on yhtä kovaa kuin nämä piikivet.”

Lisäksi tri Räisäsen mielipiteestä ilmenee, että hoitoalalla olisi parasta tukeutua vanhan sukupolven miesmäisiin arvoihin, eikä mihinkään naisten pehmoajatteluun:

”Lääkärinä olen teoreettinen, pedantti, tulipunainen teknokraatti, haluan ratkaista potilaan ongelman. En ole paijaajatyyppi. Suurin osa sellaisista on naisia. Mutta eivät he kauaa jaksaa, on raskasta olla empaattinen.”

Miten näin korkeasti koulutettu ihminen voi päästää suustaan tällaista pöyristyttävää naisten halveksuntaa!  Ajatteleeko tri Räisänen, että vain perinteisen lääkärikoulutuksen saaneet miehet osaavat asiansa? Eivätkö naiset ole kykeneviä tekemään laadukasta ja tehokasta hoitotyötä koska ovat liian empaattisia? Mihin tieteellisiin tutkimuksiin perustuu sellainen väite, että lääkäri on hyvä työssään, vain silloin kun hän pystyy käsittelemään potilaita puhtaan konemaisesti ja kylmän rationaalisesti?

Kun peräänkuuluttaa tieteellisiä tosiasioita ja rationaalisuutta, voisi omissa argumenteissa noudattaa samoja periaatteita. Jos ei usko täydentävien hoitojen hyödyllisyyteen, olkoon näin, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Ei se kuitenkaan riitä perusteluksi, että kaikkia luontaishoitoja, fytoterapia ja kiinalaista lääketiedettä mukaan lukien, haukutaan ”naisten hömpäksi”, tai naisten huuhaaksi. Pitäisi myös pystyä esittämään todisteita siitä, että ne eivät missään tapauksessa toimi, tai että ne ovat vaarallisia.

Täydentävät hoidot, ovat tulleet jäädäkseen ja niiden suosio kasvaa koko ajan. Miksi? Koska me koulutetut naiset emme suostu suhtautumaan omaan terveyteemme teoreettisina teknokraatteina? Emmekö osaa tehdä viisaita valintoja? Kuinka moni äiti on esimerkiksi saanut oman ja lapsensa elämäänsä suurta helpotusta, kun lapsi on homeopatian tai akupunktion avulla vapautunut korvatulehduskierteestä? Miten se voi olla pienelle lapselle parempi vaihtoehto syödä kerran kuukaudessa antibioottikuurin kuin päästä eroon tulehduskierteestä hoidolla, josta ei aiheudu haittavaikutuksia?

Homeopatia on lapsille turvallinen ja tehokas täydentävä hoitomenetelmä.

Voin vakuuttaa tri Räisäselle, että myös miehet opiskelevat täydentäviä hoitoja, ovat kiinnostuneita niistä ja käyttävät niitä. Suomessa homeopatiaa pidetään uskomushoitona, mutta muualla se on tunnettu ja paljon käytetty lääkintämenetelmä. Pelkästään EU-alueella noin 100.000 yleislääkäriä käyttää potilastyössään homeopatiaa.

Jos nyt tri Räisänen voisi ystävällisesti lopettaa naisten haukkumista ja ryhtyä asialliseen keskusteluun sinänsä tärkeästä aiheesta!

 

Linkki

Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot. Tiivistelmä tutkimusseminaarista 13.11.2015. Tampereen yliopisto.

 

Tutkimuksia korvatulehduksen hoidosta homeopatialla:

Friese, KH, Kruse, S, Moeller, H, “Acute Otitis Media in Children: A Comparison of

Conventional and Homeopathic Treatment,” Biomedical Therapy, 1997,15,4:113-122

(reprinted from Hals-Nasen-Ohren (HNO), August, 1996:462-66.

 

Harrison, H, Fixsen, A, Vickers, A, A Randomized Comparison of Homoeopathic and

Standard Care for the Treatment of Glue Ear in Children, Complementary Therapy in

Medicine 1999, 7:132-135.

 

Jacobs, J, Springer, DA, Crothers, D, “Homeopathic Treatment of Acute Otitis Media in

Children: A Preliminary Randomized Placebo-controlled Trial,” Pediatric Infectious

Disease Journal, 20,2 (February 2001):177-183.

 

Sinha MN, Siddiqui VA, Nayak C, Singh V, Dixit R, Dewan D, Mishra A. Randomized

controlled pilot study to compare Homeopathy and Conventional therapy in Acute Otitis

Media. Homeopathy. 2012 Jan;101(1):5-12.

 

Wustrow, TP, Alternative versus Conventional Treatment Strategy in Uncomplicated

Acute Otitis Media in Children: A Prospective, Open, Controlled Parallel-Group

Comparison, International Journal Pharmacological Therapy, 2004 Feb; 42(2):110-9.

Share